BENCOMP

Bencomp este primul producator roman de lemn compozit (wpc - wood polymer composite), produs ideal pentru amenajarile exterioare.

Primul producator de profile de WPC din Romania, firma Bencomp produce profile din lemn compozit pentru dusumea, lambriu, stalpi, garduri, dar pentru comenzi pentru cantitati substantiale se pot realiza si alte profile, prin asimilarea rapida a matritelor necesare.

CE ESTE LEMNUL COMPOZIT (WPC)? Lemnul compozit (plastifiat) sau WPC (Wood Polymer Composite) este un produs compozit inventat in Japonia, in 1976, in a carui compozitie intra faina de lemn (peste 50%) si deseuri de mase plastice, amestec stabilizat impotriva radiatiilor UV, a mucegaiurilor si insectelor. Obiectele confectionate din WPC rezista exceptional la umiditate, radiatii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, temperaturi joase sau ridicate. La cerere, profilele de WPC pot fi ignifugate crescand rezistenta la flacara de cateva ori fata de lemnul impregnat. Acestea nu trebuie protejate prin vopsire sau lacuire, durata medie de viata sub actiunea intemperiilor fiind de circa cincisprezece ani.

CE OBIECTE SE POT CONFECTIONA DIN LEMN COMPOZIT/WPC ? Prin imbinarea profilelor extruse din WPC se obtin bancute, mese, panouri de gard, chioscuri de gradina, intr-o gama de culori si texturi practic nelimitata. Sculele folosite pentru prelucrarea profilelor WPC sunt aceleasi cu cele folosite in tamplarie. Profilele de wpc pot fi usor gaurite sau frezate, debitate cu un simplu fierastrau circular si fixa cu holz suruburi.Obiectele confectionate din WPC rezista exceptional la umiditate, radiatii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, temperaturi joase sau ridicate. La cerere, profilele de WPC pot fi ignifugate crescand rezistenta la flacara de cateva ori fata de lemnul impregnat. Acestea nu trebuie protejate prin vopsire sau lacuire si au o garantie la actiunea intemperiilor de minim 15 ani.Cu toate acestea, daca se doreste, WPC poate fi tratat special pentru a putea fi lacuit sau vopsit in functie de dorinta utilizatorului. Prin procedeele de tratare finala, profilele de WPC pot fi embosate cu diferite tipuri de furniru

Domeniu
Amenajari Exterioare
Locatie
Toata Tara
Website
Viziteaza